Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

Medicina modernă are ca scop principal redarea esteticii și sănătății dentare ale pacienților, chiar dacă este vorba despre repararea unui singur dinte cariat sau a mai multor dinți lipsa. Ceea ce diferențiază implantul dentar de alte metode este reușita acestuia de a reda întreaga funcție dentară în ciuda bolilor, atrofierii sau rănilor sistemului stomatognatic (ansamblul anatomic ce cuprinde dinții, maxilarul și țesuturile moi asociate).

Cât durează un implant dentar? 

În condiții optime de întreținere, un implant dentar poate avea o viață de până la 15 ani. Cu toate acestea, sunt anumite aspecte care îi pot grăbi deteriorarea, de care ar trebui să vă feriți:

  • Igiena bucală precară;
  • Stilul de viață nesănătos;
  • Izbituri, lovituri;
  • Condițiile medicale.

Tipurile de lucrări atașate de implantul dentar:

  • Puntea dentară
punte dentara

Cea mai comună metodă de a atașa o punte dentară în zona dinților posteriori este prin atașarea unei proteze artificiale între două implanturi dentare pentru a înlocui doi sau mai mulți dinți. Această coroană se fixează pe bonturi special pregătite împreună cu tehnicianul dentar. 

  • Implantul pentru un singur dinte
implantul dentar

Fiind prima opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă, acest tip de implant este și cel mai natural, deoarece nu necesită finisarea sau “sacrificarea” dinților adiacenți. Principala metodă recomandată pentru mulți ani a fost puntea dentară, în principal datorită costurilor și timpului de tratament redus. Drept urmare implantul constituie cea mai bună soluție pe termen lung. 

Merită să punem un implant dentar în cazul persoanelor în vârstă?

Mulți oameni în vârstă se sperie de prețul unui implant dentar, considerând că nu vor profita pentru un timp îndelungat de beneficiile acestuia. Am vrea să liniștim acești pacienți, deoarece speranța de viață în Romania a crescut dramatic în ultimele decenii, ajungând la peste 75 de ani în 2018. Luând în considerare această medie, pacienții cu o vârstă de 60 de ani, se pot aștepta la o calitate a vieții considerabil îmbunătățită pe o durată de minim 15 ani! Activitățile sociale precum cina sau participarea la evenimente nu trebuie să se oprească datorită dinților lipsa. Vă venim în ajutor cu un consult gratuit din partea echipei noastre ca să puteți zâmbi oricând, cu încredere. 

Concluzii

Fie că alegeți un implant dentar pentru un singur dinte, sau un implant de punte dentară, luați aminte la indicațiile medicului dentist și vizitați clinica în mod regulat, o data la șase luni. În cazul în care întâmpinați situații de urgență, precum durere, umflătură sau o lucrare rupta, nu ezitați să ne contactați cât mai rapid.

Dr Opris Horia | Implant dentar | Stomatologie Cluj

Dr Opris Horia | Implant dentar | Stomatologie Cluj

Modul pragmatic si viziunea de ansamblu il ajuta pe doctorul Opris in tratamentele pe care le concepe. Implantologia dentara si chirurgia orala sunt domeniile de excelenta unde va poate ajuta in problemele dumneavoastra. Nu ezitati sa apelati!

Lista completa de publicatii: Researchgate

Profil Linkdin